Gold Member Since 2016
Audited Supplier
Hefei Supseals International Trade Co., Ltd.

Tungsten Carbide, Cutting Tool, Drill Bits manufacturer / supplier in China, offering Tungsten Carbide Seal, Cartridge Seal Mechanical Seal Capi, High Quality Mechanical Shaft Seal 160A and so on.

(/ )

Tungsten Carbide Seal

FOB Price: US $10 / Piece
Min. Order: 5 Pieces
Min. Order FOB Price
5 Pieces US $10/ Piece
Get Latest Price
Production Capacity: 1000000PCS/Year
Transport Package: Carton
Payment Terms: L/C, T/T

Request a custom order and have something just for you!

Send Customized Request
Basic Info
  • Model NO.: tungsten carbide
  • Pressure: High Pressure Mechanical Seals
  • Temperature: Temperature Mechanical Seal
  • Standard: Standard
  • Balance: Balanced
  • Certificate: ISO9001
  • Trademark: JR
  • Origin: China
  • Structure: Single End
  • Speed: Ultra-High-Speed Mechanical Seal
  • Performance: Corrosion
  • Type: O-Ring Mechanical Seals
  • Function: for Pump, Compressor
  • Replacement to: Mechanical Seal
  • Specification: as requirement
  • HS Code: 848420090
Product Description

 
Corrosion Resistant Pump Mechanical Seal 
Pump Mechanical Seal Description:
Sealing ring is the main sealing element of rotary joint. The superior wear 
resistance characteristics of tungsten carbide roll rings provide you the 
highest pass performance in addition to the very good surface finish.These are 
used in Oil Refineries,Petrochemical plants,Fertilizer Plants,and Pharmaceutical 
Industries such as pumps, compressors and agitators.Various sealing rings 
with complicated shape, either blanks or finshed products can be provided.
Pump Mechanical Seal Grade Rocommended:

Description:

1.Chemical Constituent:
 
Tungsten carbide with 4~25% cobalt binder, 6~15% nickel binder, WC-tic-Ni/Cr alloy etc.
 
2.Cutstar Carbide Standard Grades:
 
Cobalt Binder Grades

Grade

Binder (Wt%)

Density (g/cm3)

Hardness (HRA)

TRS (≥N/mm²)

YG6

6

14.8

90.0

1520

YG6X

6

14.9

91.0

1450

YG6A

6

14.9

92.0

1540

YG8

8

14.7

89.5

1750

YG12

12

14.2

88.0

1810

YG15

15

14.0

87.0

2050

YG20

20

13.5

85.5

2450

YG25

25

12.1

84.0

2550

  
Nickel Binder Grades
 

Grade

Binder (Wt%)

Density (g/cm3)

Hardness (HRA)

TRS (≥N/mm²)

YN6

6

14.7

89.5

1460

YN6X

6

14.8

90.5

1400

YN6A

6

14.8

91.0

1480

YN8

8

14.6

88.5

1710

 
Remarks:
 
1. 1N/mm²=145.038PSI
2. Cutstar Carbide can develop new grade for customer's special application.
 
Contact us with your requirements.
 
You will receive an excellent and competitive quotation and more importantly our sincere support
 
3. Application Field: 
 
Mining Industry
Automotive Industry
Engineering Industry
Construction Industry
Petrochemical Industry
Customer-related Industries

 
mechanical seal could be interchangeable with John crane, Burgmann, 
Aesseal, Vulcan, Roten seals etc.
 
All ranges of mechanical seals for Flygt Pumps, Grundfos Pumps, Alfa Laval 
Pumps, APV Pumps, Grindes Pumps, Fristam, ABS, Alleeiler, EMU, GEA 
Tunchenhagen, Godwin, Hidrostal, Hilge, Johnson, Lowara, Waukesha, 
Vogelsang Pumps etc.
 
At the meantime, we could manufacture seals according to your sample or
 drawing, and design as your request.
 
With advanced designer&manufacturer of machanical seal, for industrial pump, 
its range involves in: industrial pump mechanical seal, mixer and agitator seal, 
cartridge seal, metal bellows seal, auto cooling pump seal and suto air-condition compressor lip seal.
It is widely used and highly reliable in food, drink, petroleum, chemistry, 
refinery, paper making, pharmacy, power and auto industry etc.
 
Characteristics:
High and low temperature resistant, acid-alkali resistant, ozone resistant, aging resistant, weather resistant, good
 insulation property, anti-toxic, good air-permeable, etc.
 
  
Welcome to quote for more details. 


 Question 1: Are you a factory or a trade company?
Answer: We are a factory and have our top sales for the trade service.

Question 2: Can I try to get a SAMPLE before the order?
Answer: Sure. You can ask for the samples. Usually they're free.

Question 3: Where is your factory located? How can I visit there? 
Answer: Our factory is located in Ningbo, China. You can fly to
 Ningbo or Shanghai airport directly. All our clients, from home or abroad, 
are warmly welcome to visit us!

Question 4: How does your factory do regarding quality control? 
Answer: Quality is priority. We always attach great importance to q
uality controlling from the very beginning to the very end. 
Our factory has gained ISO9001 authentication.

Question 5: How about the lead time?
Answer: Within10-20 days after getting the prepayment.

Question 6: How can we pay?
Answer: For small sample shipping cost, you can pay either by paypal 
or by T/T. And by T/T at sight for large amount of the order.
 
Question 7: If OEM available?
Answer: Yes, we provide all of our products OEM /ODM service.
 
Question 8: If I can buy pumps or pump parts from your company?
Answer: Yes , we also provide pumps and pump parts, such as Lobe pumps, 
Compound & homogeneous pumps, Homogeneous & emulsification pumps 
and so on. Please kindly visit our website: www.supseals.com
Send your message to this supplier
Avatar
Mr. Steven
Manager
*From:
To: Mr. Steven
*Message:

Enter between 20 to 4,000 characters.

This is not what you are looking for? Post a Sourcing Request Now